25-06-10

Studies

Deze week ben ik naar de Lessius Hogeschool geweest om wat info te vergaren over de opleiding Bachelor 'Toegepaste Psychologie'. In maart of april ben ik naar de Artesis Hogeschool geweest voor de Bachelor Maatschappelijk Werk. Nu moet ik een keuze gaan maken en laat dat nu net het moeilijkste zijn wat een ADHDer kan, kiezen pff.

De reden dat ik terug ga studeren is om nog wat hogerop te geraken op het werk. Of alleszins sneller hogerop te geraken. Stel dat ik later toch twee gouden kroontjes wil hebben dan moet ik nog 12 jaar wachten vooraleer ik kan meedoen met de kaderproef. Anderzijds kan ik de beide studies ook gebruiken voor als ik naar een ander departement ga. De cel verdwijningen, Jeugdcriminaliteit, Personendelicten zeggen me wel iets.

Natuurlijk is het een zware uitdaging want het gaat me 6 jaar kosten om alles af te ronden. Bachelor en Master samen en dit alles terwijl ik voltijds blijf werken en een gezinnetje heb die soms ook wat aandacht vragen.

Ondertussen heb ik al wat mensen gesproken en die sturen me bijna allemaal richting toegepaste spychologie. Hoe meer ik er over nadenk hoe meer ik voor die richting kies. Alhoewel ik het altijd wat afgeblokt heb. Ik moet wel zeggen dat de infosessie de woensdag me wel een ander beeld heeft gegeven van de opleiding dan ik had en dit in positieve zin. Ik heb nog tijd tot in september principe dus tijd genoeg om er over na te denken, alhoewel dat ik het eigenlijk al wel weet als ik eerlijk moet zijn. Maar ik ga het nog niet luidop verkondigen. Nog eventjes geduld dus.

09:27 Gepost door Benson in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-06-10

De nasleep

De feestweek is achter de rug. Ik moet zeggen, het zit toch nog wel een beetje in de benen. Ik sleep me van hier naar daar maar voor de rest gaat het allemaal wel. Weeral een jaartje ouder ondertussen, weeral een jaartje wijzer. Alhoewel ;-). Ik vergeet nog altijd om de vijf voeten met wat ik bezig was. Waar had ik dat nu weeral gelegd en help ! Waar zijn die f*cking sleutels alweer. Dat heeft niks met ouderdom te maken want dat heb ik al heel mijn leven. Al een geluk want dat betekent dat er nog geen aftakeling is van de paar hersencellen dat ik heb.

Stoppen met roken gaat al even goed als ne kleine voor een ijsje te zetten en zeggen dat hij er niet mag aankomen. Niet dus. Ik heb het welgeteld 2 uur volgehouden. Pfff. Op dat punt is het echt wel hopeloos. Ik heb al vanalles geprobeerd. Het probleem is: aan de ene kant wil ik wel stoppen maar aan de andere kant geniet ik er wel van. Ironisch genoeg vind mijn lichaam dat niet zo.

 

09:44 Gepost door Benson in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |