25-06-10

Studies

Deze week ben ik naar de Lessius Hogeschool geweest om wat info te vergaren over de opleiding Bachelor 'Toegepaste Psychologie'. In maart of april ben ik naar de Artesis Hogeschool geweest voor de Bachelor Maatschappelijk Werk. Nu moet ik een keuze gaan maken en laat dat nu net het moeilijkste zijn wat een ADHDer kan, kiezen pff.

De reden dat ik terug ga studeren is om nog wat hogerop te geraken op het werk. Of alleszins sneller hogerop te geraken. Stel dat ik later toch twee gouden kroontjes wil hebben dan moet ik nog 12 jaar wachten vooraleer ik kan meedoen met de kaderproef. Anderzijds kan ik de beide studies ook gebruiken voor als ik naar een ander departement ga. De cel verdwijningen, Jeugdcriminaliteit, Personendelicten zeggen me wel iets.

Natuurlijk is het een zware uitdaging want het gaat me 6 jaar kosten om alles af te ronden. Bachelor en Master samen en dit alles terwijl ik voltijds blijf werken en een gezinnetje heb die soms ook wat aandacht vragen.

Ondertussen heb ik al wat mensen gesproken en die sturen me bijna allemaal richting toegepaste spychologie. Hoe meer ik er over nadenk hoe meer ik voor die richting kies. Alhoewel ik het altijd wat afgeblokt heb. Ik moet wel zeggen dat de infosessie de woensdag me wel een ander beeld heeft gegeven van de opleiding dan ik had en dit in positieve zin. Ik heb nog tijd tot in september principe dus tijd genoeg om er over na te denken, alhoewel dat ik het eigenlijk al wel weet als ik eerlijk moet zijn. Maar ik ga het nog niet luidop verkondigen. Nog eventjes geduld dus.

09:27 Gepost door Benson in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-06-10

De nasleep

De feestweek is achter de rug. Ik moet zeggen, het zit toch nog wel een beetje in de benen. Ik sleep me van hier naar daar maar voor de rest gaat het allemaal wel. Weeral een jaartje ouder ondertussen, weeral een jaartje wijzer. Alhoewel ;-). Ik vergeet nog altijd om de vijf voeten met wat ik bezig was. Waar had ik dat nu weeral gelegd en help ! Waar zijn die f*cking sleutels alweer. Dat heeft niks met ouderdom te maken want dat heb ik al heel mijn leven. Al een geluk want dat betekent dat er nog geen aftakeling is van de paar hersencellen dat ik heb.

Stoppen met roken gaat al even goed als ne kleine voor een ijsje te zetten en zeggen dat hij er niet mag aankomen. Niet dus. Ik heb het welgeteld 2 uur volgehouden. Pfff. Op dat punt is het echt wel hopeloos. Ik heb al vanalles geprobeerd. Het probleem is: aan de ene kant wil ik wel stoppen maar aan de andere kant geniet ik er wel van. Ironisch genoeg vind mijn lichaam dat niet zo.

 

09:44 Gepost door Benson in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

31-05-10

Deze week

Deze week wordt weer vrij druk. woensdag feestje, donderdag moet ik naar ne drink, vrijdag naar een diner en zaterdag? jawel, weer een feestje. Daartussen hier en daar nog wat werken. Vrijdag nog wat helpen verhuizen bij ne kameraad. Oh ja, zaterdagnamiddag is het schoolfeest, bijna nog een feestje vergeten zeg, foei. Weer feesten dus.

Seffes gaan lopen in 't Fortje. We zijn terug 3x week aan het lopen. Ik zou graag in oktober de halve marathon in Brussel willen meelopen. Maar de voornaamste reden is dat we goed fit moeten zijn voor in september, als we starten met de Dancepoint Bastards. Alleen zou ik nu nog moeten kunnen stoppen met roken. Da lukt me maar niet hé.

Misschien nog eens proberen volgende week als de feestweek voorbij is. Dan hebben we ongeveer 25 jaar gerookt. Hoog tijd om de volgende 25 jaar het rookvrij te houden.

Gisteren heb ik me ingeschreven voor de infoavond in de Lessius Hogeschool voor eens te gaan horen voor een Bachelor Toegepaste Spychologie :-). En gisteren mijn belastingsbrief ne keer berekend. Olé, laat ze maar komen.

18:51 Gepost door Benson in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-05-10

Er was eens (vervolg)

Wow, ik overtref mezelf weeral. Ben al terug op mijn blog. Het huisje en de opleiding heb ik al gehad. Wat is er zo nogal gebeurt in dat 1,5 jaar? Feestjes, feestjes en nog eens feestjes natuurlijk. We zijn nu eemaal party-animals. Het zoontje heeft zijn vormsel in april gedaan wat wil zeggen dat hij ondertussen alweer 12 jaar is geworden en dat wij ook ouder worden. Woensdag 37 jaar om precies te zijn. Goh, Life start at 40 zeggen ze hé, dus dat belooft. Het is als een goede wijn, hou ouder, hoe beter whoehaha. En zo gaan we van feestje naar feestje.

Ik had al iets gezegd over mijn nieuw project. Ik ga opnieuw studeren. De vraag is wat, wanneer, wie, hoe, waarom en ga zo maar voort. ik ben er nog altijd niet uit. Ofwel wordt het een Bachelor Maatschappelijk werk ofwel Toegepaste Psychologie. Wat betreft MW, kan ik wel een hoop vrijstellingen krijgen maar dan moet ik een portfolio maken en daar zie ik enorm tegen op. 23/06 is het opendeurdag op de Lessius Hogeschool voor de Toegepaste Psychologie. 'k zal daar maar eens een kijkje gaan nemen denk ik. Ik heb nog effe de tijd om er over na te denken.

Onze passie is dansen, dat zullen de meeste al wel weten. We hebben ondertussen ons tweede cursusjaar afgerond en gaan volgend jaar terug de Masterclass doen. Verder hebben we zelf een nieuwe groep opgericht, de Dancepoint Bastards. Dit zijn 21 geschifte in midlifecrisisverkerende pubers van 35+ die zich volgend seizoen gaan wagen aan HipHop. Bedoeling is om hier en daar eens wat op te treden. Voor sommigen onder ons (waaronder ikzelf natuurlijk) reiken de ambities al wat verder :-). We zullen in september wel zien hoe het loopt. Ik kijk er al naar uit. We hebben hierbij weer een hele hoop mensen beter leren kennen en het is een echt keitoffe bende. Fun verzekerd.

17:39 Gepost door Benson in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

29-05-10

Er was eens

Er was eens een blog dat ik gecreëerd heb lang geleden. Het is dan ook al lang geleden, heel lang geleden dat ik nog eens iets gepost heb. Van december 2008 om precies te zijn. Ondertussen is er, zoals een ADHD-er kennende, ontzettend veel gebeurt. Om dit allemaal in geuren en kleuren te gaan vertellen zou wat overdreven zijn maar de hoofdpunten wil ik juliie zeker en vast niet onthouden.

Het laatste dat ik gepost heb ging over ons huisje. We kregen de sleutel. Ondertussen wonen wij sinds 11 maanden in ons huisje. We hebben er 6 maanden hard in gewerkt. Vorige keer heb ik ook geschreven dat de werken minder ingrijpend waren maar dat was goed gelachen. De werken waren nog ingrijpender dan de vorige keer. Met het gevolg dat we nog niet klaar waren als we er in moesten. We hebben dan ook nog een tijdje gelogeerd op het eerste verdiep want de gelijkvloers was helemaal nog niet af. Ondertussen is dat allemaal opgelost en moet er alleen in de living nog geschilderd worden. Verder ben ik nu bezig met de kelder in orde te maken zodat al het werkgerief van de garage naar daar kan verhuizen. Want we gaan de garage verlengen met een 6-tal meter. Als dat klaar is kan het achterste chalet afgebroken worden. Je ziet, nog wel 't één en ander te doen.

Verder was ik op het ogenblik van mijn laatste blogje bezig met de opnames van Police Academy 9. Ondertussen is dat uiteraard ook volledig afgerond. Het waren hectische tijden want bij mijn examens in juli waren we ook aan het verhuizen. Met andere woorden: verhuizen, 'blokken' voor de examens, portfolio maken, stage doen, stageboek maken en ga zo maar door. Het is me wel gelukt en sinds 28/07/09 ben ik inspecteur interventie geworden bij de Lokale Politie Antwerpen, afdeling Centrum (aan 't stadspark). Vanaf 01/07/10 verhuis ik naar Berchem. Daar ga ik het wijkteam versterken. Of dat dat de ultieme droom is kan ik niet op antwoorden. Maar ik heb dat gedaan omdat ik september 'waarschijnlijk' terug ga studeren. Jaja, je leest het goed. Weeral een nieuw project. Ik wil graag een Bachelor maatschappelijk werk gaan volgen om daarna een masterdiploma te halen. Weeral ettelijke jaren zoet. Ben benieuwd, maar dit is nog niet 100% zeker. De plannen zijn er maar het uitvoeren is nog wat anders.

Ik heb nog wel wat te vertellen maar dat is voor één dezer dagen. Ik ga mijn best doen om dit nog eens bij te houden maar als notoire ADHD-er kan ik niks beloven natuurlijk, hihi.

17:14 Gepost door Benson in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-12-08

Huisje

Ja hoor, buiten police academy zijn we ook nog bezig met ons nieuwe huisje. Maandag krijgen we de sleutels en kunnen de verbouwingen beginnen. Deze keer minder ingrijpend als de vorige keer maar je weet nooit. Eens dat je bezig bent dan blijf je doorgaan. We zien wel. We zijn nu volop aan het zoeken naar een betaalbare keuken. Niet evident hoor. Je bent al gauw 10000 € kwijt.

 

20:31 Gepost door Benson in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-12-08

Police Academy deel 2

Hello, heb het even heel druk gehad. Vorige week een hele week examens gehad. Nu heb ik nog 2 extra daagjes verlof en woensdag starten we met deel 2 van de opleiding. Nog 7 maanden te gaan. Op 18/12 weten we echter pas of dat we er door zijn voor deel 1 ja of nee.

In het algemeen zijn de examens goed verlopen, alleen dondernamiddag was het een ramp. Bij de meeste trouwens. Mijn harde schijf was vol en ik kreeg er niets meer bij wat ik ook probeerde. Ik ben ook maar een mens.

Nu kunnen we ons gaan uitleven in deel 2. Leren schieten, wapenstok en alle theorie wat betreft het gerechtelijke luik van het politiewerk, enz... . Klinkt in ieder geval al veel interessanter nietwaar?

 

10:47 Gepost door Benson in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende